یک جراح و متخصص گوش و حلق و بینی گفت: خرخر شبانه صدایی است که از ارتعاش بافت‌ های نرم دیواره پشتی حفره دهان و حلق ایجاد می‌ شود و این صدا به طور معمول در مرحله دم بلندتر از مرحله باز دم است.
کد خبر: ۳۴۶۱۵
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۳ 16 May 2015
به گزارش تابناک یزد، خُرخُر شبانه موضوعی است که شاید بسیاری از آن رنج می‌برند و البته بیشتر از کسانی که به این عارضه گرفتار هستند، افرادی که باید این صداها را تحمل کنند، در عذاب و ناراحتی هستند و شاید به این فکر کنند که راه درمان موقت یا حتی دایم آن چیست؟ آیا باید حتما فرد مبتلا جراحی کند؟

  دکترمهدیس اصفهانی، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی با بیان اینکه 40 درصد مردان و 20 درصد زنان، مبتلا به نوعی از این اختلال هستند، افزود: علت این عارضه، چند عامل است که منجر به شل شدن عضلات دیواره حلق در مدت خواب می‌شود.

دکتر اصفهانی، چاقی، حجیم شدن بافت نرم حلق و ویژگی‌ های ساختمانی صورت، فک و جمجمه مانند عقب بودن چانه را از عواملی دانست که ممکن است زمینه ساز شل شدن عضلات و در نتیجه تنگ شدن مجاری هوایی و دیواره حلق و در نهایت خُرخُر شبانه شود.

وی با اشاره به اینکه افزون بر این موارد در بیماران مبتلا به ضایعات دستگاه عصبی مرکزی نیز شل شدن عضلات و متعاقب آن، خُرخُر رخ می‌دهد، تصریح کرد: انسداد بینی، مقاومت هوایی را تشدید کرده و زمینه را برای خُرخُر شبانه فراهم می‌کند.

این جراح و متخصص گوش و حلق و بینی، ادامه داد: انسداد بینی، منجر به باز بودن دهان در حین خواب می‌شود و این موضوع می‌تواند عاملی برای کاهش کارایی عضلات حلق باشد.

اصفهانی تصریح کرد: در افراد چاق به علت افزایش بافت چربی در دیواره حلق، تنگی راه هوایی اتفاق می‌افتد. از سوی دیگر چاقی باعث اختلال متابولیسم، اختلال تهویه و کاهش حجم ریه می‌شود که همه این موارد منجر به اختلال تنفسی و خُرخُر می‌شود.

وی بزرگی لوزه‌ها را یکی از علل مهم خُرخُر در بچه‌ها برشمرد و تاکید کرد: جراحی لوزه‌ها می‌تواند اقدام درمانی مناسبی برای رفع این عارضه باشد.

اصفهانی همچنین کاهش وزن، استفاده از وسایل فشار مثبت دائمی راه هوایی، پروتزهای دهانی برای اصلاح اختلالات ساختمانی، درمان آلرژی زمینه‌ای با اسپری‌های بینی، عمل جراحی کجی تیغه بینی و جراحی کوتاه کردن کام را از اقدامات دیگر برای رفع این عارضه برشمرد.

این جراح و متخصص گوش و حلق و بینی تاکید کرد: جراحی کوچک کردن زبان با دستگاه‌های رادیوفرکوئنسی و جراحی اصلاحی اتصال زبان به استخوان لامی در جلوی گردن نیز ممکن است موثر واقع شود.


شبکه خبر
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار