چای آویشن (طبیعت معتدل)
1 قاشق سوپخوری آویشن را همراه با 2 لیوان آب سرد و کمی نبات در قوری بریزید. بعد از مخلوط کردن مواد روی حرارت، زمانی که جوش آمد، آن را روی کتری قرار دهید و بگذارید حدود 15 تا 20 دقیقه دم بکشد. سپس چای را میل کنید. هر چه چای بیشتر دم بکشد، بهتر است.
خواص: بالا بردن فشار خون، تقویت اعصاب، شستشو دهنده کلیه، ضد صفرا، ضد زکام، اشتهاآور و ضد غلظت خون.
چای بابونه (طبیعت معتدل)
1 قاشق سوپخوری بابونه به همراه کمی نبات و دو لیوان آب سرد در قوری بریزید.
خواص: آرامبخش اعصاب، معده و روده و تقویت آنها، ضد یبوست، مقوی اعصاب، اشتهاآور و ضد بلغم و صفرا.
چای سیاه به دلیل دارا بودن طبع گرم مناسب همه افراد نیست (چای سبز طبع
سرد دارد) و در مصرف آن باید اعتدال رعایت شود، به خصوص انواع چای سیاه
که به مواد معطر، آغشته هستند
چای زنجبیل (طبیعت گرم و خشک)
1 قاشق چایخوری زنجفیل کوبیده را همراه با دو لیوان آب سرد و کمی نبات در قوری بریزید.
خواص: بالا برنده فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد بلغم و صفرا، خون ساز و ضد درد مفاصل.
چای پونه
1 قاشق غذاخوری پونه را به همراه مقداری نبات در یک قوری (2 لیوان) آب سرد بریزید.
خاصیت: طبیعت معتدل و اندکی گرم، ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، مقوی معده، خوشبوکننده دهان، آرامکننده رودهها، رفع ناراحتی ریوی و آسم، تنگی تنفس و ضد سرفه.
چای دارچین
چند تکه دارچین آسیاب نشده را به همراه مقداری نبات در یک قوری (2 لیوان) آب سرد بریزید.
خاصیت: طبع گرم و خشک، محرک اعصاب، شستشو دهنده کلیه، پا دردهای رطوبتی، اشتهاآور، ضد دلهره، ضد بوی دهان و تقویت کبد و معده.