به گزارش خبرنگار تابناک از لرستان، عارف امرایی، در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان که در سالن جلسات شهید رئیسی برگزار شد، با اشاره به وجود ۲۲ نقطه پرتصادف کشوری در لرستان، اظهار داشت: تاکنون ۱۷ نقطه از این مجموع اصلاح شده و پنج نقطه دیگر نیز با اعتباری بالغ بر ۱۴۰ میلیارد ریال در دست اقدام است و ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: علاوه بر نقاط پرتصادف کشوری، پلیس راه نیز ۱۱۷ نقطه پرتصادف دیگر را در سطح استان شناسایی کرده است که در ۶۶ نقطه از آنها اقدامات زودبازده نظیر خطکشی و نصب چراغ روشنایی انجام شده.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان لرستان عنوان کرد: طی امسال و سال گذشته، ۲۸ پروژه در ۵۰ نقطه با اعتباری حداقل ۳۴۰۰ میلیارد ریال در دستور کار قرار گرفته که بخشی از آنها در حوزه روستایی است.
امرایی گفت: ۱۱۱ نقطه جدید نیز امسال توسط پلیس استان شناسایی شده که در مرحله بررسی و کارشناسی قرار دارند و برخی در حوزه راهداری و برخی دیگر در حوزه شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور هستند.
وی تصریح کرد: محورهای پل سیمره، زانوگه، پلدختر و پل زال به طول ۵۵ کیلومتر و همچنین دو راهی زالی به نهاوند و دو راهی زالی به سمت هرسین در محور نورآباد از جمله نقاط ناایمن استان است که نیازمند توجه ویژه اند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل استان لرستان با اشاره به آمار سال گذشته گفت: مجموعاً ۳۵۱ فقره تصادف در راههای برونشهری و روستایی رخ داد که رشد یک درصدی را نشان میدهد، متاسفانه در این حوادث ۴۲۲ نفر جان خود را از دست دادند که این آمار نیز بیانگر افزایش یک درصدی فوتیهاست، بیشترین تصادفات در مردادماه به دلیل سفرهای اربعین و در محور پل سیمره به سمت پل زال در شهرستان کوهدشت روی داده است، همچنین در دیماه پارسال به دلیل واژگونی اتوبوس سربازان در محور پلدختر، شاهد رشد ۶۱ درصدی تصادفات بودیم.
امرایی با بیان اینکه ۴۶ درصد فوتیها در سر صحنه تصادف، ۷ درصد حین انتقال و ۴۷ درصد در بیمارستان جان میبازند، تصریح کرد: ۴۷ درصد تصادفات در چهارخطهها، بزرگراهها و آزادراهها رخ میدهد که نشاندهنده نقش فرهنگ ترافیکی نامناسب، سرعت بالا، واژگونی و خطای انسانی است، این در حالی است که کمترین تصادفات در ۶۵۰۰ کیلومتر راههای روستایی ثبت شده.
وی خاطرنشان کرد: ۷۷ درصد تصادفات در نقاط عادی و مابقی در نقاط حادثهخیز روی میدهد، همچنین ۶۱ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها اتفاق میافتد که بیانگر عجله رانندگان برای رسیدن به مقصد است
مدیرکل راهداری و حمل و نقل استان لرستان در پایان با اشاره به اینکه ۵۲ درصد نحوه وقوع تصادفات ناشی از برخورد وسایل نقلیه و تصادفات رخ به رخ است، بر ضرورت تبدیل هرچه سریعتر راههای دو خطه به چهارخطه تاکید کرد.
/ع