به گزارش خبرنگار تابناک از لرستان، داریوش بارانی در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان که در سالن جلسات شهید رئیسی دادگستری برگزار شد، اظهار داشت: متأسفانه ما موضوع بازآفرینی را صرفاً به موضوعات روبنایی تقلیل دادهایم، در حالی که شهرداری در بحث بازآفرینی شهری در این دوره اقدامات بسیار خوبی انجام داده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده افزود: حدود ۶ هکتار از محله فرسوده و خالی از سکنه باباطاهر را با رویکردهای یکپارچه و مرمت شهری در دستور کار بازآفرینی قرار دادهایم؛ همچنین در محله گِلسفید، سال گذشته ۳۸ ملک متروکه که به محل تجمع معتادین تبدیل شده بود، بر اساس بند ۱۴ ماده ۵۵ تخریب و به فضای سبز تبدیل شد.
شهردار خرمآباد در خصوص پروژههای عمرانی بیان کرد: وضعیت آسفالت محلات هدف بازآفرینی شهری، بهویژه در مرکز شهر و منطقه سه بهتر از سایر محلات است،
بارانی بیرانوند در مورد پروژه دره اسدآبادی گفت: قراردادی به مبلغ ۴۰ میلیارد ریال با بسیج سازندگی منعقد شده است که چالشهایی در خصوص تملک چند ملک در این دره وجود داشت که با انجام مکاتبات و اخذ مجوز از شورا، بخش عمدهای از کار انجام شده و پیشبینی میشود تا دو ماه آینده تردد در دره اسدآبادی برقرار و دیوارهای حائل نیز تکمیل شود.
وی با ابراز نگرانی شدید نسبت به آینده شهر خرمآباد عنوان کرد: در حریم شهر خرمآباد با پدیده 'ابرروستاها' مواجهیم؛ منظومهای پیوسته و بسیار کلان از روستاهای بیقواره که درههای اسدآبادیِ سالهای آینده خواهند بود.
شهردار خرمآباد با انتقاد از رویکردهای گذشته در شهرسازی افزود: موضوع حریم بسیار جدی است و وضعیت زیست در آینده شهر خرمآباد بسیار سخت خواهد شد؛ پیشگیری از جرم، آسیبهای اجتماعی، زیرساختها، فضای سبز، تاسیسات، آموزش، راه دسترسی و راه امدادی در آینده در این مناطق وجود نخواهد داشت و متاسفانه شاهدیم که برخی روستاها حتی روی خاک، اقدام به شناژبندی میکنند.
بارانی بیرانوند با تاکید بر اینکه شهرداری تکالیفی در این خصوص دارد و مشکل اصلی را در راهبری مدیریت شهری و رویکردهای غلط دانست و گفت: نباید در بازنگری طرح جامع، جهت توسعه شهر صرفاً به سمت اراضی دولتی سوق داده شود. در طرح جامع گذشته، توسعه شهر به سمت انتهای پشته حسینآباد، مسکن مهر و آبشار طلایی هدایت شد، زیرا اراضی این مناطق دولتی بودند.
وی به معضل شهرسازی بدون برنامه در حریم شهر پرداخت و تصریح کرد: شهرسازی در حریم شهر با سنگ لاشه روی پی خاکی، بدون نظارت نظام مهندسی، بدون پروانه و بدون اصول فنی در حال انجام است، باید برای این مشکلات برنامه داشته باشیم و در بازنگری طرح جامع، تکلیف این مسائل روشن شود.
/ع