
به گزارش تابناک از لرستان، به نقل از روابط عمومی استانداری، سعید شاهرخی در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استاندار لرستان با اشاره به برنامه ریزیهای انجام شده برای توسعه صادرات و رونق تولید و ارز آوری بیان کرد: در استان لرستان آخرین رقم صادراتی که انجام شده ۲۸۶ میلیون دلار بوده در حالی که ظرفیت استان بسیار بیشتر است
وی با اشاره به زیرساختهای مورد نیاز برای تولید عنوان کرد: نیاز به حرکت جدی و هماهنگی بخش خصوصی و حمایتهای جدی بخش دولتی است همچنین راهکارهای عملیاتی در این مسیر همچون رفت و آمد به کشورهای همسایه کشورهای دورتر از طریق اتاق بازرگانی نیاز است.
وی افزود: کار خوبی که در این حوزه توسط شرکت شهرکهای صنعت انجام شده ایجاد ۱۰۸ واحد ۱۵۰ متری کوچک مقیاس برای مشاغل خرد است که به تناوب در شهرستانهای دیگر نیز انجام خواهد شد.
شاهرخی ادامه داد: این واحدها برای کسانی که سرمایه گستردهای ندارند مناسب بوده و در تولید خرد بسیار تاثیرگذار است و این روند را ادامه خواهیم داد.
وی افزود: امروزه هیچ کاری واجبتر از توجه به معیشت مردم نداریم و تاکید رییس جمهور نیز بر این امر است و راه آن ایجاد شغل است تا درآمد و سطح معیشت مردم بهبود یابد.
استاندار لرستان عنوان کرد: مقدمه ایجاد شغل تولید است و این مهم با حمایت از سرمایه گذاران و استفاده از توان و همت دولتیها برای حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی میسر میشود.
شاهرخی با قدردانی از اقدامات دستگاه قضا برای تولید و جلوگیری از انحرافات در مسیر و بهبودبخشی به سرعت کارها عنوان کرد: در این مسیر تمامی توان خود را به کار خواهیم بست، هرچند لرستان در زیرساختها وضعیت قابل قبول تری نسبت به برخی استانها دارد، اما باید شرایط را فراهم کنیم تا از نظر اقتصادی در استان تحول ایجاد شود و بخش مهم از این مسیر مربوط به صادرات است که تنها با انجام برنامههای راهبردی و عملیاتی محقق میشود.
شاهرخی تاکید کرد توقع داریم دستگاههای اجرایی استان راه را برای توسعه باز کنند و موانع را از سر راه سرمایه گذاران بردارند تا در تمامی حوزهها به شکوفایی برسیم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن لرستان نیز با ارائه گزارشی از نقاط ضعف و قوت فعالیت هیاتهای تجاری و راهکارهای رفع آنها افزود: در شهر هتلی برای اقامت در شان یک هیات تجاری نداریم.
محمدخاکی با اشاره به نبود صرافی در لرستان عنوان کرد: یک صرافی دولتی و یک صرافی بخش خصوصی برای توسعه زیرساختهای استان نیاز است.
وی بیان کرد: همچنین فعال نمودن شرکتهای حمل و نقل عمومی بین المللی برای جابجایی کالاها نیاز است و به دنبال باز کردن راهی از بازارچه مرزی شلمچه به کویت هستیم.
مدیرکل اقتصادی و دارایی لرستان در بحث توسعه گمرک، گفت: در این راستا خرید ملک مجاور گمرک در دستور کار قرار گرفته که رایزنی شده تا سه پنجم هزینه را گمرک و ۲ پنجم هم از وزارت اقتصاد و دارایی تامین شود تا به صورت بی او تی واگذار شود.
علی محمدی افزود: باید کیفیت صادراتی را در برنامه توسعه استان ببینیم، زمانی که صادرات ما ترکیبی از مواد خام اولیه باشد منجر به اشتغالزایی نخواهد شد بلکه محصول نهایی باید به دست مصرف کننده برسد و صنایع پایین دستی در استان ایجاد شود تا ارزش افزوده بیشتری برای استان به همراه داشته باشد.
/س