به گزارش خبرنگار تابناک از استان لرستان، فرهنگ دفاع مقدس برگرفته از فرهنگ امام حسین (ع) است و امام خمینی (ره) درخصوص مقام و جایگاه شهدا فرمودهاند «شهید فوز عظماست و مردم عزیز ما با آغوش باز شهادت را پذیرفتند» و مقام معظم رهبری نیز در خصوص جایگاه شهدا میفرمایند "شهدای ما شهادت و مرگ تاجر مآبانهای را انتخاب کردند چراکه بالاتر از هر خوبی یک خوبی است، اما بالاتر از جایگاه شهدا جایگاهی نیست".
استان لرستان بیش از ۶۵۰۰ شهید گلگون کفن را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است که در میان آنها شهدای رسانه نقشی متفاوتتر داشتهاند.
شهدای رسانه سلاحشان قلم و دوربین هایشان بوده و با ثبت وقایع جنگ اجازه ندادهاند که مقدسترین و نابترین صحنههای دقاع به تحریف برود و یا در گذر زمان به فراموشی سپرده شود.
هرگاه که نام شهدای رسانه به میان میآید نام محمود صارمی خبرنگار شهید لرستان با آوازه کشوری و جهانی در خاطرها نقش میبندد، اما کمتر کسی شاید بداند که این استان شهدای رسانهای دیگری را نیز تقدیم میهن نموده است.
شهیدان علیرضا حیدریان، محسن کرموند، جهانبخش پاپی خالدار، علی مسلمی، محمدحسن احمدی، محمود صارمی، حجت اله یخچالی، ابوذر نورایی مطلق و غلامرضا حیدریان سرابی ۹ شهید رسانهای استان لرستان هستند که در دوران دفاع مقدس نقش مهمی را در ثبت و ضبط وقایع جنگ ایفا کردند.
امروز برای اولین بار در استان لرستان یادواره شهدای رسانه لرستان به همت انجمن صنفی فعالان رسانهای این استان برگزار شد.
خبرنگاران دفاع مقدس راویان حماسه خونین
اعظم روانشاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان خبرنگاران را راویان سطرهای خونینی خواند که کولهبار افتخار و شرف شهدا را به یادگار گذاشتهاند.
وی با بیان اینکه تکریم مادران و همسران شهدا، تکریم فرد نیست، بلکه تکریم یک فرهنگ و یک مکتب است، افزود: مادران و همسران شهدا اسوه و نمادی از این فرهنگ و مکتب هستند.
روانشاد با اشاره به اینکه این مراسم به پاسداشت حماسهسازانی که سایه همتشان بر فراز قلوب ملت ایران چهره حضورشان تا همیشه برقرار است.
روانشاد با بیان اینکه آنان که این محفل به یادشان آراسته شده است به هنر شهره نشدند بلکه به شهادت هنرمند گشتند، افزود: امام خمینی (ره) فرمودند «شهادت هنر مردان خداست» و چه هنری والاتر از اینکه بر چند روز زندگی رنگ جاودانگی بخشی و بر بوم دنیا نقش برجستهای از بهشت برافکنی.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: شهدا سبکبالانی هستند که چراغ حقیقت را در مسیر تاریخ برافروختند و راز سر به مهر آگاهی را با خون خویش در متن آسمان افشا کردند.
وی با اشاره به برخی از پیامهای شهدا گفت: پیام شهدا حقگویی، حقجویی و حضور آینهوار در عرصه اتفاقها و مخاطرات و پرتوافشانی و روشنگری بر جان و جهان ما بود.
روانشاد شهدای عرصه رسانه شهاب درخشان قلمهایی دانست که از فراز صفحات تاریخ امانت خبر را به عرش رسانیدند و تا ابدیت به آفتاب سپردند.
وی افزود: عروج آسمانی شهدای عرصه رسانه تجلی پیوند عرصه اطلاعرسانی با صداقت، هدایت، انصاف و اعتقاد و فرصتی گرانقدر برای تجدید عهد جامع عرصه رسانهای با این آرمانها و نیز اتحاد و همدلی با یکدیگر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان اظهار امیدواری کرد اصحاب رسانه ادامهدهنده سطرهای خونینی باشند که کولهبار افتخار و شرف این شهدا به یادگار گذاشتهاند و بر مدار راستی و روشنایی رقم زنند.
روانشاد برگزاری این یادواره را ابتکار بسیار خوبی از سوی انجمن صنفی فعالان رسانهای دانست و افزود: قطعا یادبود شهدا برای همه یک فریضه است و توجه به مرام و مسلک و سلوک آنها امروز برای ما درسآموز است.
رسانهها پایمردی شهدا را به نسل جوان منتقل کنند
بهرام رشیدنیا سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان گفت: رسانهها به عنوان مهمترین ابزار فرهنگسازی در جامعه وظیفه دارند بزرگی و پایمردی شهدا را به نسل جوان منتقل کنند.
وی با تشکر از دستاندر کاران برنامه به ویژه انجمن صنفی فعالان رسانهای گفت: جای این برنامه در استان خالی بود و
امیدواریم یادوارههای بعدی بزرگتر و باشکوهتر برگزار شود.
سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان با بیان اینکه مرهون شجاعت و ایثارگری شهدا و خانواده آنها هستیم و امروز امنیت ما به واسطه شهدا به ارمغان آمده است، افزود: رسانهها وظیفه دارند ارزشهای انسانی و اسلامی و اعتقاداتی که شهدا برای ما به ارمغان آوردند را نشر دهند و توانمندی و حقیقت بزرگ خون پاک شهدا را به نسل جوان انتقال دهند.
رشیدینیا گفت: فرهنگ به عنوان زیر بنای همه حوزهها و ساحتهای مختلف جامعه نیازمند کارکرد رسانهها است و مهمترین بخش فرهنگ بحث شهداست.
وی با اشاره به اینکه اگر فرهنگ ایثار و شهادت را به شکل مطلوب به نسل جوان منتقل شود بسیاری از مسائل برطرف خواهد شد، افزود: با توجه به اینکه در عصر ارتباطات قرار داریم رسانهها به عنوان مهمترین ابزار فرهنگسازی در جامعه وظیفه دارند بزرگی و پایمردی شهدا را به نسل جوان منتقل کنند.
شهدا اهل گله و شکایت نبودند
آیت الله طاهری خرم آبادی سخنران ویژه این مراسم اظهار کرد: شهادت ابدا تصادفی نیست و راه شهدا تنها با تبلیغ و رسانه انجام شدنی نیست بلکه اخلاص و عمل میخواهد.
وی با اشاره به کمرنگ شدن صحنههای عبادی، افزود: عبادت اگر از جامعه رخت ببندد سایر مسائل تیز منتفی خواهد بود.
آیت الله طاهری خرم آبادی با بیان اینکه شهدا رفتند تا حجاب، قرآن و دیانت باقی بماند، عنوان کرد: شهدا هرگز اهل گله و شکایت نبودند کما اینکه حگجانبازانی داریم که بیش از یه دهه از عمر انها بعد از دوران دفاع مقدس میگذرد، اما هرگز گلهای نکردهاند و ما مدیون آنها هستیم.
وی با اشارهوبه وجود نعمتهای الهی در جامعه افزود: امنیت و رفاه اجتماعی با وجود مشکلاتی که نباید منکر آنها بود از نعمتهایی هستند که باید قدر آنها را دانست.
وی بیان کرد: برگزاری چنین یادوارههایی برای این است که راه شهدا ادامه داشته باشد و از بین نرود، اما در این مسیر باید اخلاص داشت تا عطر دیانت و تقوا جامعه را پر کند.
آیت الله طاهری خرم آبادی افزودی: جمهوری اسلامی با معنویت و وجود ایثارگران و خانوادههای شهدا و جانبازان و جوانانی که از همسران جوان و فرزندان کوچک خود دل کنندند و در راه ارمان هایشان به شهادت رسیدند قدرت جمهوری اسلامی هستند.
وی تصریح کرد: گله مندی و مشکلات هست، اما نباید فراموش کنیم که این خونها را برای چه فدا کردیم، شهدا بهترین فرصت و بهره برداری را از عمر خود کردند و به ما یاد داند که نباید از کنار فرصتها گذشت.
آیت الله طاهری خرم آبادی با تاکید بر اینکه بهشت شهدا متفاوت است افزود: شهدا در بهشت جنت روزی خوار خداوند هستند
وی یادآوز شد: اگر نسل امروز با واقعیتهای دینی فاصله گرفتهاند به جهت تبیین نکردن راه شهدا برای آنان است که همانا دیدن واقعیتهای عملی است.
آیت الله طاهری خرمآبادی با بیان اینکه خانوادههای شهدا بهترین حاملان چراغ هدایت و صداقت هستند افزود: شهدای رسانه کار حضرت زینب (س) در تبیین قیام عاشورا و راه امام حسین (ع) انجام دادند و منطق شهادت را به جهانیان معرفی کردند.
کتاب «راویان شهید» در خرمآباد رونمایی شد
در این مراسم از کتاب «راویان شهید» مختصری از زندگینامه شهدای خبرنگار لرستان با حضور نماینده ولی فقیه در استان، معاون اجرایی سپاه حضرت ابوالفضل (ع)، سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان، مشاور استاندار در امور ایثارگران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، جمعی از مدیران کل دستگاههای اجرایی استان، روحانیون و خانوادههای شهدا رونمایی شد.
کتاب «روایان شهید» به کوشش حمید فولادوند از خبرنگاران و ایثارگران لرستانی تدوین و گردآوری شده که در این کتاب مختصری از زندگینامه ۹ شهید خبرنگار لرستان شامل: شهید جهانبخش پاپی خالدار به عنوان نخستین عکاس شهید در کشور، شهید حجتاله یخچالی، شهید علیرضا حیدریان، شهید محسن کرموند، شهید غلامرضا حیدریان، شهید محمدحسن احمدی، شهید علی مسلمی، شهید محمود صارمی، شهید ابوذر نورایی مطلق به رشته تحریر درآمده است.
این کتاب از سوی انتشارات هاویر با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان به بازار نشر عرضه شده است.
۱۳ایثارگر رسانه لرستان تجلیل شدند
در این مراسم همچنین از از ۱۳ ایثارگر رسانه استان لرستان شامل: آقایان حمید فولادوند، حسین ایزدی، رضا حبیبی، محمد فیضی، حسین رضا جمشیدی، علیقدرت نجفی، غلامرضا مهرابی، عظیم شکوری، مهدی میرزاوند، سیدمرتضی شاهرخی، کرم ملکآسا، نادر قربانی و نورالدین احمدی تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/