هنر ششم لرستان به ایستگاه آخر رسید/ سی و ششمین جشنواره تئاتر برگزیده‌های خود را شناخت +فیلم

گروه استان‌ها_مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره تئاتر در حالی برگزار شد که برگزیده‌های این هنر در بخش‌های مختلف معرفی و دو اثر برتر نیز به جشنواره فجر راه یافتند.
کد خبر: ۱۱۸۸۶۲۹
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۹ 05 November 2024

هنر ششم لرستان به ایستگاه آخر رسید/ سی و ششمین جشنواره تئاتر برگزیده‌های خود را شناخت

به گزارش خبرنگار تابناک از استان لرستان، هنرمندان و فعالان عرصه تئاتر بار دیگر در سی و ششمین جشنواره تئاتر  در خرم‌آباد گرد هم آمدند و تالار شهید آوینی، پلاتو شیدا و آفتاب در دو روز گذشته در دو نوبت صبح و عصر پر از همهمه و هیاهو و شلوغی شد و این تردد اقشار مختلف مردم و هنردوستان بود که صحنه‌های زیبایی را در دو روز اخیر رقم زد. 
انتظار برای دیدن اجرای نمایش‌ها در اقشار مختلف مردم و ساعت‌ها انتظار برای اجرای نمایش‌های هنرمندان این خطه در  اقشار مختلف مردم موج می‌زد و منجر به خلق صحنه‌هایی زیبا می‌گردید. 
امروز نیز مراسم اختتامیه جشنواره با حضور جمع کثیری از مردم و اهالی فرهنگ و هنر در حالی برگزار شد که این جشنواره برگزیده‌های خود را در بخش‌های مختلف شناخت. 
 
هنرمندان  تئاتر ایثارگرانه چراغ صحنه را روشن نگه داشته‌اند 
 
اعظم روانشاد در آیین اختتامیه سی‌وششمین جشنواره تئاتر استان ضمن تشکر از هنرمندانی که طی چند ماه اخیر  جهادی در یک میدان فرهنگی مبارزه و پایمردی کردند و صحنه مبارزه را ترک نکردند، افزود: هنرمندان عرصه تئاتر استان ایثارگرانه چراغ سالن‌های تمرین و صحنه نمایش را روشن نگه داشتند. 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه سی و ششمین جشنواره تئاتر استان با همه معذوریت‌های اعتباری که به آن واقف هستیم برگزار شد، افزود: امروز شاهد ظهور و بروز استعداد‌های درخشان این مرز و بوم در این جشنواره هنری هستیم. 
وی گفت: این دوره از جشنواره نسبت به ادوار قبل از استحکام، نشاط و پویایی، نظم و از همه مهم‌تر همدلی بیشتری برخوردار بود. 
روانشاد با اشاره به اینکه صمیمیت و همدلی خانواده هنری برای ما از نتایج جشنواره ارزشمندتر است، افزود: کمیت و کیفیت و پیشرفت جشنواره متاسفانه هیچ سنخیتی با ظرفیت مالی آن ندارد و نیازمند توجه بیشتر مسئولین است. 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان نقطه قوت این دوره از جشنواره را همت و تلاش هنرمندان موسسه هنر‌های نمایشی استان عنوان کرد و افزود: هیئت مدیره موسسه هنر‌های نمایشی استان امسال بسیار دغدغه‌مند و دلسوزانه تلاش کردند که جشنواره‌ای در شان  هنرمندان استان برگزار شود. 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به اینکه اعتماد به ظرفیت هنری و انجمن‌ها که در یک سال اخیر مورد توجه این اداره کل قرار گرفته است افزود:
این اعتماد نشان می‌دهد اگر مسئولین دولتی یک گام در این عرصه بردارند، جامعه هنری ده گام رو به جلو برمی‌دارند و به خوبی در این فضا ظهور و بروز پیدا می‌کند. 
 
ارائه آثاری در وصف مظلومیت مردم غزه و فلسطین 
 
روانشاد موضوعات اجرا شده در این جشنواره را از مصادیق فرهنگ عمومی عنوان کرد و افزود: مفتخر بودیم که در این دوره از جشنواره، آثاری نیز به یاد مظلومیت مردم غزه و فلسطین نیز اجرا شود و هنرمندان به بیان درد‌های بشریت بپردازند. 
وی گفت: بازگویی قصه مظلومیت بشریت دربند، اگر رسالت این هنر گردد، زبان اصالت این ملت خواهد شد. 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان افزود: امروز قلم عالمان و ذوق هنرمندان، چون در خدمت ایمان و آرمان قرار گیرد، عالم را به سوی قیمت آدم که همانا بهشت است، رهنمون خواهد کرد. 
روانشاد افزود: از ۲۳ گروه شرکت‌کننده در این جشنواره ۹ اثردر بخش صحنه‌ای و ۶ اثر در بخش خیابانی مورد ارزیابی هیات محترم داوران قرار گرفت و امروز معرفی و تجلیل خواهند شد. 
وی گفت: امسال برای نخستین بار با حمایت قرارگاه شهید آوینی با  ۳۵ اثر نمایشی در استان اجرا شد که این نیز در نوع  جشنواره‌ای در مقیاس کوچک بود. 
 
هنر تئاتر فرهنگ‌ساز است 
 
حمید نیلی مدیرکل هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سی‌و ششمین تئاتر استان لرستان اظهار کرد: هم‌اکنون جشنواره‌های استانی تئاتر در حال برگزاری است و گرد‌آمدن هنرمندان این عرصه را به فال نیک می‌گیریم. 
وی با بیان اینکه هنر تئاتر فرهنگ‌ساز است، ادامه داد: همه ما برای اعتلای این هنر باید تلاش کنیم. 
نیلی بحث آموزش را حلقه مفقوده عرصه تئاتر عنوان کرد و گفت: جای این مقوله در این بخش خالی است و اداره کل نمایش بعنوان متولی این هنر وظیفه خود می‌داند که در برگزاری کارگاه‌های از ایده تا اجرا و دوره‌های آموزشی، این مهم را بهبود بخشد. 
مدیرکل هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امیدواریم در دوره جدید شاهد اجرای کار‌های بی‌نقص‌تر، باکیفیت‌تر، کامل‌تر و بهتری در حوزه نمایش باشیم. 
وی گفت: از تمامی کسانی‌که در روشن نگه‌داشتن چراغ این عرصه تلاش کرده‌اند تشکر و قدردانی کرده و دست‌شان را به گرمی می‌فشاریم.
نیلی با تاکید بر اینکه تئاتر نیازمند حمایت بخش خصوصی است، گفت: امیدواریم در سال‌های آینده با برگزاری آموزش‌ها و کارگاه‌های ایده تا اجرا جشنواره‌های پررونق‌تری داشته باشیم.
 
حضور چشم‌گیر بانوان در جشنواره تئاتر لرستان 
 
فرهاد قائمیان بازیگر تئاتر و سینمای کشور در سی‌و ششمین تئاتر استان اظهار کرد: این روز‌ها شاهد بودیم که هنرمندان چقدر با عشق و علاقه و تعهد جشنواره تئاتر را حمایت کردند. 
وی با بیان اینکه خروجی و برگزیدگان این جشنواره برای شرکت در جشنواره فجر آماده خواهند شد، گفت: بنابراین این مراسم از اهمیت بالایی برخوردار است. 
قائمیان با تاکید بر اینکه آموزش در مقوله تئاتر باید به صورت متمادی و طولانی‌مدت باشد، افزود: باعث خوشحالی است که در لرستان شاهد حضور چشم‌گیر بانوان جوان در عرصه این جشنواره تئاتر بودیم و بصورت گسترده در تمامی نمایش‌ها شرکت داشتند. 
داور سی‌و ششمین جشنواره تئاتر لرستان بیان کرد: اطمینان دارم این نسل تئاتر کشور را به دوش خواهند کشید و هنر ایران را در سطح بالایی نگه می‌دارند. 
 
همدلی بین مسئولین و هنرمندان در جشنواره تئاتر لرستان 
 
مهرداد کورش‌نیا داور سی وششمین جشنواره تئاتر لرستان در سی‌و ششمین تئاتر استان بیان کرد: امسال حضور بانوان در جشنواره تئاتر لرستان چشم‌گیر بود و شاهد همدلی بین مسوولین و هنرمندان بودیم. 
وی با بیان اینکه خروجی داوری‌ها تشویق تعدادی از آثار و معرفی تعداد دیگری از اثر‌ها به جشنواره فجر است، گفت: باید برای ادامه مسیر در سال آینده آماده شویم و این جشنواره‌ها نباید باعث سردی و بی‌رغبتی آنانی شود که برگزیده نشده‌اند. 
کورش‌نیا بر لزوم جدی گرفتن بحث آموزش در بخش تئاتر تاکید کرد و با بیان اینکه نباید داستان‌گریز بود، گفت: بر همین اساس نیاز است که آثار زیادی را دید و بیشتر داستان‌ها را خواند.
 
۴ اثر به جشنواره‌های کشوری راه یافتند
 
 براساس رأی هیئت داوران متشکل از فرهاد قائمیان، مهرداد کورش‌نیا و فرزان دلفانی پس از بررسی ۹ اثر این رقابت‌ها به شرح ذیل اعلام شدند:
 اقلام تبلیغاتی:
برتر: دیپلم افتخار و تندیس جشنواره و جایزه نقدی به هومن مرادی برای طراحی گرافیک نمایش «خانه مادری» از خرم‌آباد 
تقدیر: لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به علی رفیعی برای طراحی گرافیک نمایش «هاقیل» از خرم‌آباد
طراحی نور:
برتر: دیپلم افتخار و تندیس جشنواره و جایزه نقدی به علی‌رضا زرین‌جویی برای طراحی نور نمایش «خانه مادری» از خرم‌آباد
تقدیر: لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به رضا نصیرانی برای طراحی نور نمایش «مجلس انتقام‌جویی هملت» و خانم مبینا شیخعلی «مجلس انتقام جویی هملت» از شهرستان بروجرد
موسیقی:
برتر: دیپلم افتخار و تندیس جشنواره و جایزه نقدی به سینا زادسر و امیرمحمد هراتی آهنگسازان نمایش «مجلس انتقام‌جویی هملت» از شهرستان بروجرد
طراحی لباس:
رتبه سوم: لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به شیرین دالوند طراح لباس نمایش «بمب‌بست» از خرم‌آباد
رتبه دوم: لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به محسن حیدریان طراح لباس «خانه مادری» از خرم‌آباد
رتبه اول: دیپلم افتخار و تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مهستا خسروی طراح لباس «مجلس انتقام‌جویی هملت» از شهرستان بروجرد
 طراحی صحنه:
رتبه سوم: لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به سعید  زارع طراح صحنه نمایش «هاقیل» از خرم‌آباد
رتبه دوم: لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به نازنین مهاجر حسینی طراح صحنه «مجلس انتقام‌جویی هملت» از بروجرد
رتبه اول: دیپلم افتخار و تندیس جشنواره و جایزه نقدی به پویا حسنوند طراح صحنه «خانه مادری» از خرم‌آباد
جایزه ویژه: 
لوح تقدیر و جایزه نقدی به پیشکسوت صحنه تئاتر حجت‌الله عالیمنش برای بازی در نمایش «روز سیاوش» از شهرستان بروجرد
لوح تقدیر و جایزه نقدی به بازیگر خردسال صحنه تئاتر شادی دارابی برای بازی در نمایش «هاقیل» از خرم‌آباد
بازیگری زن:
تقدیر: لوح تقدیر و جایزه نقدی به خانم‌ها بیتا حسین‌نژاد، رزاد مرادی و نگین رحمت‌پور گروه بازیگران نمایش «بمب‌بست» از خرم‌آباد
رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به فاطمه بابایی برای بازی در نمایش «خانه مادری» از خرم‌آباد
رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به آرام روستایی مهدیخانی برای بازی در نمایش «مجلس انتقام‌جویی هملت» از بروجرد
رتبه اول: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره به همراه جایزه نقدی به رادا ذویوسفین برای بازی درخشان در نمایش «مجلس انتقام‌جویی هملت» از شهرستان بروجرد
 بازیگری مرد:
رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به سجاد شفیعی برای بازی در نمایش «هاقیل» از خرم‌آباد
رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به سامان بابایی برای بازی در نمایش «مجلس انتقام‌جویی هملت» از بروجرد
رتبه اول: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره به همراه جایزه نقدی به محمدصدرا صدیق برای بازی درخشان در نمایش «مجلس انتقام‌جویی هملت» از شهرستان بروجرد
 نویسندگی:
با تقدیر ویژه از حضور ارزشمند دو نویسنده حرفه‌ای کشور استاد شکرخدا گودرزی برای نگارش نمایشنامه «روز سیاوش» و آقای حسین صالحی برای نگارش نمایشنامه «انتقام‌جویی هملت» آرای این بخش به شرح زیر اعلام شد.
رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به سعید زارع برای نگارش نمایشنامه «هاقیل» از خرم‌آباد
رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مهدی اسماعیلی برای نگارش نمایشنامه «سال‌ها بعد از سال‌ها» از خرم‌آباد
رتبه اول: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره به همراه جایزه نقدی به امین ابراهیمی برای نگارش نمایشنامه «خانه مادری» از خرم‌آباد
 کارگردانی
رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به سعید زارع برای کارگردانی نمایش «هاقیل» از خرم‌آباد
رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به پویا حسنوند برای کارگردانی «خانه مادری» ازخرم‌آباد
رتبه اول: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره به همراه جایزه نقدی به علیرضا مهاجر، محمدصدرا صدیق و رادا ذویوسفین کارگردانان نمایش «مجلس انتقام‌جویی هملت» از شهرستان بروجرد
 گریم:
برتر: هیئت داوران در این بخش برگزیده‌ای را اعلام نکرد
تقدیر: لوح تقدیر  و جایزه نقدی به زهرا موتابادی برای طراحی گریم نمایش «خلعت نکو» از شهرستان الیگودرز
 
انتهای پیام/س
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار