پایش و مانیتورینگ زیستگاههای حساس و صعب العبور استان با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان؛ منجر به شناسایی شش زیستگاه جدید از گونه اندمیک سمندر لرستانی شد.
کد خبر: ۴۲۴۴۳۷
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۳ 15 May 2017

پایش و مانیتورینگ زیستگاههای حساس و صعب العبور استان با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان که منجر به شناسایی شش زیستگاه جدید از گونه اندمیک سمندر لرستانی شد.


استان لرستان با مساحتی معادل 28306 کیلومتر مربع در غرب ایران واقع شده است برخی محققین این استان را " ایران کوچک " نامیده اند، چرا که تقریبا تمام تیپ های آب و هوایی ایران در این استان یافت می شود. نتیجه این تنوع آب و هوایی، غنای گیاهی و جانوری است و اکثر گونه های کشور در این استان موجودند. 2/2 درصد جمعیت و 1/7 درصد مساحت کشور را دارد. بلند ترین نقطه آن اشترانکوه با ارتفاع 4080متر از سطح دریا در شرق و پست ترین نقطه با ارتفاع حدود 300 متر از سطح دریا در محدوده پلدختر واقع شده است .

بارندگی های متناوب به همراه توپوگرافی کوهستانی و آب و هوای مناسب باعث شده که یکی از متنوع ترین زیست بومهای گیاهی در استان شکل گرفته، و از لحاظ اقتصادی در خور اهمیت است.

در اجراي قانون شكار و صيد و قانون حفاظت و بهسازي از محيط زيست موضوع حفاظت از زيستگاه‌ها و مناطق طبيعي جزء وظايف اصلي سازمان محسوب مي‌‌گردد. اين مناطق كه بر طبق تقسيم‌بندي شامل پارك‌هاي ملي، ‌اثر طبيعي ملي، پناهگاه حيات وحش و منطقه حفاظت شده مي‌باشد، كه حفاظت، احيا و نحوه بهره‌برداري از آنها داراي اهميت ويژه‌اي مي‌باشد. بر این اساس سازمان محیط زیست کشور وبه تبع آن محیط زیست استان لرستان  همواره تلاش می کند تا با جلوگیری از تخریب و هدر رفت منابع طبیعی و حیات وحش، نمونه هایی از این مواهب الهی را به شکل طبیعی و بکر جهت استفاده های مختلف  و نسل های آتی تحت حفاظت و حمایت خود قرار دهد  به نحوی که تا کنون توانسته 6/27 % از کل  مساحت استان  را تحت عناوین اثر طبیعی – ملی (غار ماهی کو ر) ، پناهگاه حیات وحش سفیدکوه ازنا-دورود و سمندرلرستانی 1(وژن آب بخش پاپی )، مناطق حفاظت شده (اشترانکوه و سفید کوه خرم آباد) ثبت و با توجه به ضوابط قانونی به صورت مستقیم مدیریت نماید،

در راستای مدیریت و حفاظت از زیستگاههای استان جناب اقای مهندس فتحی بیرانوند با تشکیل اکیبی از همکاران ستادی و همچنین محیط بانان خدوم و زحمت کش بخشی از زیستگاههای حساس و صعب العبور استان را پایش نمودند. در خلال این بازدید ضمن ارائه آموزشهای لازم در خصوص حفاظت از محیط زیست منطقه توسط مدیر کل و کارشناسان به عشایر ، شش زیستگاه جدید از گونه اندمیک سمند لرستانی شناسایی و ثبت شد.

ثبت شش ایستگاه جدید سمندر لرستانی در صعب العبورترین مناطق استان لرستان
ثبت شش ایستگاه جدید سمندر لرستانی در صعب العبورترین مناطق استان لرستان
ثبت شش ایستگاه جدید سمندر لرستانی در صعب العبورترین مناطق استان لرستان

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار