با وجود آنکه برخلاف وعده‌های مسئولان دولت یازدهم، زمینه عادی سازی فعالیت استاد شجریان فراهم نشد اما در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به یک باره توجه عمومی دولت نسبت به این استاد برجسته موسیقی سنتی بسیار افزایش یافت و پس از طرح مجدد نام این استاد پس از چهار سال توسط رئیس جمهور در تلویزیون، نوای ربنای استاد شجریان و نه مجموعه آثار ایشان، به عنوان اثر ملی ثبت شد.
کد خبر: ۴۲۱۳۹۵
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۸ 09 May 2017
ربّنای شجریان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ثبت ملی شددر آستانه انتخابات ریاست جمهوری و در اقدامی احتمالاً بی‌ارتباط با رویداد سیاسی پیش رو، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، لوح ثبت‌ ملی دعای مشهور به «ربّنا» با اجرای استاد محمدرضا شجریان را به همایون شجریان، فرزند این هنرمند اهدا کرد.

به گزارش «تابناک»، با وجود آنکه برخلاف وعده‌های مسئولان دولت یازدهم، زمینه عادی سازی فعالیت استاد محمدرضا شجریان فراهم نشد اما در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به یک باره توجه عمومی دولت نسبت به این استاد برجسته موسیقی سنتی بسیار افزایش یافت و پس از طرح مجدد نام این استاد پس از چهار سال توسط رئیس جمهور در تلویزیون، نوای ربنای استاد شجریان و نه مجموعه آثار ایشان، به عنوان اثر ملی ثبت شد.
 
 در همین چارچوب عصر روز سه‌شنبه (۱۹ اردیبهشت) در نشستی که با حضور همایون شجریان و سهراب پورناظری در محل دفتر ریاست سازمان میراث‌فرهنگی برگزار شد، زهرا احمدی‌پور گفت: در آستانه ماه مبارک رمضان، ربّنای استاد محمدرضا شجریان که یکی از  میراث‌ ناملموس فرهنگی کشور است ثبت ملی شده است.
 
ربّنای شجریان  ثبت ملی شد
معاون رئیس‌جمهوری با آرزوی سلامت و طول عمر برای این هنرمند افزود: استاد شجریان یکی از سرمایه‌های ملی ایران است و سازمان میراث‌فرهنگی به‌ دلیل علاقه و اهمیتی که مردم ایران برای ربنای شجریان قائل هستند و خاطرات‌شان در ماه مبارک رمضان با این نوای آسمانی گره خورده است، اهتمام خود را معطوف به ثبت این اثر در فهرست میراث ناملموس کرد.
 
 
«ربّنا» یکی از آثار استاد محمدرضا شجریان و شامل ۴ دعا از آیات قرآن است که همه با عبارت ربّنا آغاز می‌شوند. این اثر در تیرماه سال ۱۳۵۸ ضبط شده و برای مدت ۳۰ سال، جزء برنامه‌های اصلی رادیو و تلویزیون ایران در ماه رمضان بوده‌است. بنا به گفته استاد محمدرضا شجریان، انگیزه اصلی او از خواندن این دعا، تدریس آن به دو هنرجو بوده و این اثر در یکی از استودیوهای رادیو ضبط شده‌است.


شجریان ربّنا را در دستگاه سه‌گاه خوانده و با مرکب‌خوانی (مدولاسیون یا راه‌گردانی) سری به دستگاه‌ها و آوازهای دیگر ردیف موسیقی ایرانی از جمله آواز افشاری و گوشه عراق (صبا) می‌زند و سپس به سه‌گاه برمی‌گردد. ربّنا در نواری که محمدرضا شجریان با نام «به‌یاد پدر» ضبط کرده، منتشر شده است. این اثر با شماره ١٣٩٦در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ایران ثبت شده است. 

ربّنای شجریان  ثبت ملی شد 



اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار