با تحولات منطقه و جهان
لغو حکم مصادره نفتکش ایران توسط دادگاه یونانی، هشدار آمریکا به اتباعش درباره سفر به ایران، تصویب پرداخت بدهی گاز ایران توسط پارلمان عراق، بیانیه وزارت خارجه در پی تصویب قطعنامه ضد ایرانی در آژانس و استقبال مقامات اسرائیلی از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه و جهان در 24 ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۰۴۹۴۹۳
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۷ 09 June 2022

لغو حکم مصادره نفتکش ایران توسط دادگاه یونانی

خبرگزاری رویترز گزارش داد که دادگاه یونان روز چهارشنبه حکمی که به آمریکا اجازه مصادره محموله نفت ایران در سواحل این کشور را می‌داد، لغو کرده است.

رویترز بامداد پنجشنبه نوشت: صدور مجوز مصادره نفت ایران به واکنش خشمگینانه تهران منجر شد و نیروهای ایرانی ماه گذشته دو نفتکش یونانی را در خلیج فارس توقیف کردند؛ زیرا تهران هشدار داده بود علیه آتن "اقدامات تنبیهی" انجام خواهد داد.

یک منبع حقوقی یونانی که خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفت که ایران در خصوص تصمیم اولیه دادگاه یونانی درخواست تجدیدنظر کرده بود.

 

این فرد افزود: «اقدام برای لغو حکم اولیه، مورد قبول دادگاه تجدید نظر قرار گرفته است و دیگر رد کردن آن (حکم دادگاه تجدید نظر) دشوار خواهد بود.»

هنوز مشخص نیست که آیا دولت های آمریکا یا یونان به این حکم که در دادگاه استیناف منطقه چالکیس یونان صادر شده است، اعتراض خواهند کرد یا خیر.

بنا به گزارش رویترز، نتیجه دادگاه هنوز علنی نشده است.

این پرونده زمانی آغاز شد که مقامات یونانی دو هفته پیش کشتی لانا (پگاس سابق) را با پرچم ایران و ۱۹ خدمه روسی در نزدیکی ساحل جزیره جنوبی اوبویابی یونان به دلیل تحریم های اتحادیه اروپا توقیف کردند.

کشتی به دلیل پیچیدگی‌های مالکیتی بسرعت آزاد شد. پس از تصمیم اولیه دادگاه یونان، آمریکا بخشی از محموله نفت ایران را در این کشتی مصادره و به کشتی دیگری منتقل کرد.

در یک پرونده جداگانه، مقامات یونانی لانا را با حکم دادگاه موقت به دلیل بدهی های ادعایی به یک شرکت کشتیرانی دیگر، با وکالت جورج کوزانیدیس، دوباره توقیف کردند.

کوزانیدیس از افشای نام شرکتی که وکالتش را بر عهده دارد خودداری کرده است؛ اما به رویترز گفت که این پرونده مربوط به عدم پرداخت خدمات یدک‌کشی است.

هشدار آمریکا به اتباعش درباره سفر به ایران 

وزارت امور خارجه آمریکا با به روزسانی توصیه های مسافرتی خود به شهروندانش درباره ۱۰ کشور جهان، با طرح ادعاهایی به آنان هشدار داده است به ایران و لیبی سفر نکنند.

وزارت امور خارجه آمریکا با تکرار ادعاها و اتهامات خود علیه جمهوری اسلامی ایران و صدور هشدار سطح چهار ادعا کرد: شهروندانش به دلیل به دلیل خطر آدم ربایی، دستگیری و بازداشت خودسرانه نباید به ایران سفر کنند.

وزارت خارجه آمریکا مدعی شده است: شهروندان آمریکایی که به ایران سفر کرده یا در ایران اقامت دارند به اتهامات ساختگی ربوده، دستگیر و بازداشت شده‌اند.

این نهاد آمریکایی بدون اشاره به اتهامات افراد بازداشتی ادعا کرده است: مقامات ایرانی به بازداشت ناعادلانه و زندانی کردن شهروندان آمریکایی به ویژه ایرانی-آمریکایی‌های دو تابعیتی به اتهاماتی از جمله جاسوسی و ایجاد تهدید برای امنیت ملی ادامه می‌دهد.

وزارت خارجه دولت دموکرات جو بایدن همچنین ادعا کرده است: مقات ایرانی دسترسی کنسولی به شهروندان آمریکایی بازداشت شده را به طور معمول به تعویق می‌اندازند.

وزارت امور خارجه آمریکا با بیان اینکه دولت آمریکا با جمهوری اسلامی ایران روابط دیپلماتیک و کنسولی ندارد، گفته است: دولت ایالات متحده قادر به ارائه خدمات اضطراری به شهروندان آمریکایی در ایران نیست.

این نهاد آمریکایی درباره سفر اتباع آمریکایی به لیبی نیز هشدار صادر کرده و این کشور در سطح چهارم کشورهای خطرناک قرار داده است.

وزارت خارجه آمریکا درباره لیبی اعلام کرده است: سطح جنایت، آدم ربایی، باج گیری در این کشور بالا است .

وزارت خارجه دولت بایدن با اشاره به فعالیت گروههای تروریستی مسلح در این کشور، درگیری های مسلحانه، تروریسم، ناآرامی ها و آدم ربایی را از دلایل هشدارهایش برای پرهیز از سفر به لیبی بیان کرده است.

تصویب پرداخت بدهی گاز ایران توسط پارلمان عراق

پارلمان عراق، شامگاه چهارشنبه، متن پیشنهادی قانونی موسوم به «حمایت فوق‌العاده از امنیت غذایی و توسعه» را تصویب کرد.

در حالی کلیات بودجه کشور عراق در سایه عدم تشکیل دولت جدید تعیین نشده است، تصویب این قانون به عراق این امکان را می‌دهد که بدهی‌های خود به‌ویژه در زمینه برق و امنیت غذایی را پرداخت کند.

 

پارلمان عراق امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد که با حضور ۲۷۳ نماینده متن پیشنهادی قانون حمایت فوق‌العاده از امنیت غذایی و توسعه را با هدف «دست‌یابی به امنیت غذایی، کاهش فقر، تحقیق ثبات مالی در شرایط تحولات اضطراری در جهان» تصویب کرده است.

طبق متنی که خبرگزاری رسمی عراق (واع) از نص این قانون منتشر کرده است، عراق این امکان را خواهد یافت تا بدهی‌های گازی ایران را پرداخت نماید.

به گفته خبرگزاری فرانسه، این قانون برای اجرایی شدن بایست به امضای «برهم صالح» رئیس‌ جمهور عراق برسد.

بیانیه وزارت خارجه در پی تصویب قطعنامه ضد ایرانی در آژانس

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پی تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بیانیه‌ای صادر کرد.

در این بیانیه آمده است: جمهوری اسلامی ایران تصویب قطعنامه ارائه شده از سوی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در نشست روز چهارشنبه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را به عنوان اقدامی سیاسی، نادرست و غیرسازنده تقبیح می‌کند. جمهوری اسلامی ایران بر اساس بیانیه مشترک مورخ ۵ مارس ۲۰۲۲، حسن نیت خود را در تعامل با آژانس با ارائه اطلاعات فنی دقیق نشان داد و انتظار این بود که آژانس نیز با رویکردی مستقل، بیطرفانه و حرفه‌ای، اقدامی سازنده و واقع بینانه در جهت عادی سازی موضوعات پادمانی که به اذعان خود آژانس به هیچوجه نگرانی عدم اشاعه‌ای نداشته، صورت دهد.

این بیانیه می‌افزاید: ظاهرا برخی یادشان رفته که تمام موضوعات گذشته یکبار و برای همیشه در ۱۵ دسامبر ۲۰۱۵ توسط شورای حکام بسته شد. جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های گذشته همواره با آژانس همکاری سازنده‌ای داشته و انجام بخش قابل توجهی از بازرسی‌های آژانس در سطح جهانی در ایران موید این نکته است به گونه‌ای که کشورمان در حال حاضر از شفاف‌ترین برنامه صلح آمیز هسته‌ای در بین کشورهای عضو آژانس برخوردار است.

 

در این بیانیه همچنین عنوان شده است: تصویب قطعنامه یادشده که بر اساس گزارش شتابزده و غیر متوازن مدیرکل آژانس و مبتنی بر اطلاعات دروغین و ساختگی رژیم صهیونیستی صورت گرفته است، نتیجه‌ای جز تضعیف روند همکاری و تعاملات جمهوری اسلامی ایران با آژانس در بر نخواهد داشت.

این بیانیه در پایان می‌افزاید: همانگونه که قبلا نیز اعلام شده است جمهوری اسلامی ایران به دلیل رویکرد غیرسازنده آژانس و تصویب قطعنامه یادشده گام‌های عملی متقابلی را اتخاذ کرده که نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و غیرفعال سازی دوربین‌های فرا پادمانی از جمله آنهاست.

استقبال مقامات اسرائیلی از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام

تصویب قطعنامه ضد ایرانی به بهانه‌های واهی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با پیشنهاد کشورهای آمریکا و تروئیکای اروپایی، با استقبال و ذوق‌زدگی مقامات رژیم موقت صهیونیستی همراه شد.

«نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم کودک‌کش اسرائیل با تقدیر از شورای حکام آژانس اتمی برای تصویب این قطعنامه ضد ایرانی، مدعی شد: «این یک تصمیم قابل توجه بود که چهره واقعی ایران را نشان داد».

 

به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل»، بنت با ادعای اینکه قطعنامه مذکور تاکید می‌کند که ایران با آژانس اتمی همکاری ندارد، ادعا کرد: «و [ایران] از دستورالعمل‌های آن (آژانس) پیروی نمی‌کند. رأی امروز در آژانس اتمی، هشداری شفاف به ایران بود؛ اینکه اگر ایران به فعالیت‌هایش ادامه دهد، کشورهای پیشرو این مسئله را به شورای امنیت [سازمان ملل] باز می‌گردانند».

«بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم جعلی صهیونیستی نیز طی بیانیه‌ای مدعی شد: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گام مهمی در تصمیم خود برای محکوم کردن ایران به‌دلیل عدم پایبندی آن به بازرسی‌ها و در واکنش به فعالیت‌های هسته‌ای در سایت‌های مختلف در سراسر کشور برداشت».

گانتز با ادعای اینکه ایران صلح منطقه‌ای و جهانی را تهدید می‌کند، افزود: «علاوه بر محکومیت، جامعه بین‌المللی باید گام‌های ملموسی بردارد. هر دستگاه نظارتی که خاموش می‌شود باید با تحریم‌های دیپلماتیک و اقتصادی مواجه شود. ما باید متحد باشیم و از نزدیک در مقابله با تجاوزات منطقه‌ای و جهانی ایران همکاری کنیم».

«گیلعاد اِردان» نماینده تل‌آویو در سازمان ملل متحد نیز با انتشار ویدئویی در صفحه توئیتر خود ادعا کرد: «انتقاد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران به دلیل فریبکاری هسته‌ای، چهره واقعی رژیم سرکش ایران و قصد آن برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را آشکار می‌کند».

اردان در ادامه ادعاهای بی‌اساس و نخ‌نما شده علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: «شورای امنیت سازمان ملل باید ایران را پاسخگو کند و از همه ابزارها برای توقف حرکت ایران به سمت بمب اتمی استفاده نماید».

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار